Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Trimdag med terrierspecialisten Cindy Petterson

25 mars, 2018 @ 10:00 - 17:00

Cindy Petterson
Söndagen den 25 mars har vi glädjen att kunna erbjuda en heldag om trimning med en av Sveriges bästa strävhårsspecialister – Cindy Petterson – en chans du inte får missa!!
Det hon inte vet om strävhårspälsar är inte värt att veta…
Cindy är terrieruppfödare, domare och hundfrisör – så hon är väl insatt i alla sidor av hanteringen av en strävhårspäls.

 

Cindy är uppvuxen med terriers då hennes mamma födde upp westie. 1973 fick hon en skotte och har sedan 1975 haft uppfödning av Skotsk terrier under kennelnamnet So What.
Sedan snart 40 år tillbaka arbetar hon som hundfrisör och 1994 blev hon exteriördomare och dömer nu över hela världen.
Cindy har under många år hållit olika typer av kurser för rasklubbar och uppfödare – anatomi, handling och trimning är de vanligaste områdena hon täcker in och hon är väldigt engagerad och pedagogisk.

 

Dagen kommer att bjuda på teori om hur en strävhårspäls fungerar, trimteknik, redskap och hur du planerar ditt arbete. Cindy kommer dessutom att visa frisering av 2-3 olika strävhårsterriers för att du ska få se hur det hela fungerar i praktiken och dessutom få råd om hur frisyrerna ska se ut på dom.

 

Kostnad: 700 kr för medlemmar i SVHF, 1000 kr för icke medlemmar.
Kaffe och fika ingår i priset.
Lunch ingår ej men vi har lunchpaus och det finns flera ställen runt om salongen där man kan köpa olika sorters mat. Micro finns på plats om du vill ta med och värma.

 

Anmälan sker till Mia på mia@dreamdogz.ie eller på Facebook (Mia Övernäs – finns bara en 😉 )
Anmälan är bindande och platsen säkras genom att betala kursavgiften till SVHFs Pg: 458590-7 (Sveriges Hundfrisörer). Glöm inte att skriva ditt namn och Trimkurs.

Detaljer

Datum:
25 mars, 2018
Tid:
10:00 - 17:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,

Arrangör

SVHF

Plats

Salong Fyra Tassar
Svedengatan 6
Linköping, 582 73
+ Google Map
Webbplats:
http://www.salongfyratassar.se/tornby.html