Den 1-2 april 2017 var det medlemshelg och årsmöte i Göteborg och hela 48 stycken medlemmar hade kunnat ta sig dit. Det var långt många fler än tidigare och det beror på fler faktorer bland andra; vi har ett stort engagemang i vår fb-grupp, styrelsen jobbar hårt med flera tunga frågor och det var ett späckat program med mycket intressant innehåll.

Trimning av Australisk terrier.

Många kom redan på fredagkvällen och hann lära känna varann lite mer men på lördagsmorgonen satt vi på plats kl 9.00 och fick demonstration av hur man trimmar Australisk terrier av Lena Eliasson-Siversson, Mongrels kennel. Tack vare att styrelsen hade fixat med en videokamera/storbild var det lätt att se för alla i lokalen.

Trimning av Sealyham terrier.

Efter lunch fortsatte Lena med att prata om Sealyham terrier och deras pälsvård. Det är alltid roligt att höra lite mer om någon ovanligare ras.

Genomgående tema för helgen verkade vara att vi inte skulle hinna bli hungriga för vi serverades mycket fräscha, varierade och goda bufféer frukost, fika, lunch, fika och middag :-)

Vår ordförande Lina Laurin höll en mycket uppskattad föreläsning om Saxar; modeller, kvalitéer, användningsområden och ergonomi. Sen hade vi årsmöte med många punkter som skulle avhandlas, bland annat delades det nyinstiftade priset Guldsaxen ut till vår medlem Rebecca Aller Rutensköld för hennes kamratliga, uppmuntrande och trevliga sätt i vår fb-grupp.

Guldsaxen 2017

Fotograf: Martina Nagy

Sen rusade vi till middagen, åt och pratade i många flera timmar…

På söndagen drog vi igång kl 9.00 för att ha en heldag med Pammie Carmichael-Hogg från England som myntade begreppet Asian Fusion.

Pammie Carmichael-Hogg

Fotograf: Jessica Schiøtt

Pammie är mycket underhållande och första hunden ut var en liten yorkshire terrier. Den hade inte så jättelång päls att arbeta med men fick ett gulligt ansikte och lite kortare på kroppen.

Sen var det dags för pudeln Lennart att få bli tillsnyggad. Hans benhår är på utväxt så det tar ytterligare ett tag innan han kan få helt ”flared legs”.

Sist ut på söndagen var en Bichon havanais som ägarna ville skulle få ha kvar sin tofs på huvudet.

Eftersom mustachen hade varit lång en längre tid så är det svårt att få till volymen i en kortare mustasch på en gång, det kommer successivt, men söt blev hon i sina flätor.

Lite snabbt på slutet fixade Pammie även till den här lilla svarta sötnosen:

Fotograf: Cecilia Westin Hamilton

Under båda dagarna hade vi besök av olika samarbetspartners till SVHF som presenterade sina produkter och erbjudanden. Från Aspen Horse som säljer bland annat K9s produkter kom Carl-Wilhelm Thomas Jonson och berättade om hur man använder deras system som återförsäljare. Vi fick också en liten presentpåse från K9 med produkter att prova. Från Masterpet kom Catarina Byberg och informerade om sina produkter och ordnade en fartfylld tävling. Bo Karlstedt från Allergenius berättade om hur allergier fungerar och hur de har arbetat för att få fram produkter som ska göra hundar och katter mindre allergena.

Ett stort tack till styrelsen och alla som har varit med och hjälpt till för att vi skulle kunna vara med på denna trevliga och intressanta helg!